Varkensnek (Procureur) uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Wrijf het vlees in met en .
  2. Verhit in een ruime pan met een dikke bodem de olie en bak hierin het vlees rondom aan tot het mooi bruin van kleur is.
  3. Doe dit ongeveer in 8-9 minuten.
    Meng intussen en de soja en los hierin de en de helft van de marmelade op.
    Schenk dit dan bij het vlees en roer de aanbaksels van de bodem los.
    Schenk de bouillon in de pan.
  4. Breng het dan aan de kook en draai dan de warmtebron naar laag.
    Stoof het vlees onder zo nu en dan keren en bedruipen van de jus met een deksel op de pan in ongeveer 1,5 uur zacht.
    Neem dan de deksel van de pan en stoof dan opnieuw ongeveer een half uurtje.
  5. Maar blijf wel het vlees bedruipen. (als het deksel er af is, verdampt het iets sneller).
    Neem hierna het vlees uit de pan, leg er een stuk folie er overheen, sluit het rondom en laat het rusten.
    Breng nu het braadvocht aan de kook op een hoog vuur.
  6. Los hierin de rest van de marmelade in op.
  7. Blijf wel regelmatig roeren en laat het kookvocht plusminus 15 minuten inkoken.
    Snijd het in regelmatige dikke plakken en geef er de saus bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Varkensnek (Procureur) uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Het moet natuurlijk gewoon in de oven. Ik doe dat 2,5 uur op 150 gr
Marius van der Veeken 14 oktober 2015
Verandering van koken...doet eten.
jacob 3 januari 2013
En toch zou ik verwachten dat bij een recept voor procureur uit de oven het gerecht niet in de pan, maar in de oven bereid wordt.
Hendrik 1 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10 kcal
0%80 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Varkensnek (Procureur) uit de oven