Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensfilet met ui-sjalotsaus recept
Varkensfilet met ui-sjalotsaus recept

Varkensfilet met ui-sjalotsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf het vlees in met peper, zout en mosterd. Pel de ui en sjalotten en snipper ze fijn. Pel de tenen knoflook. Verhit boter in een braadpan en schroei hierin het vlees rondom dicht. Draai de warmtebron laag. Schenk een flinke scheut water rond het vlees, roer de aanbaksel los en laat het vlees ongeveer 35 minuten verder sudderen. Verhit in een grote koekenpan boter en fruit hierin de ui en sjalot zacht in ongeveer 10 minuten. Pers hierboven de knoflook uit, voeg tijm en laurier toe en bestrooi met ongeveer 1 tot 2 eetlepels bloem. Laat de bloem even garen en schenk dan zo veel witte wijn of bouillon in de pan tot een niet te dunne gladde saus ontstaat. Laat zachtjes pruttelen. Neem het vlees uit de pan. Laat even rusten en snij het vlees in dikke plakken en geef er de saus bij. Denk aan het laurierblad dat uit de saus gehaald dient te worden.

Serveersuggesties

Behalve varkensfilet kan men ook rollade of karbonade nemen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensfilet met ui-sjalotsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven