Andijvietaart met jonge kaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr C.
  2. Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de en snijd het blad in gove stukken.
  3. Leg 4 plakjes in een vierkant op de bakplaat en druk de naden goed aan.
  4. Leg de andere 4 plakjes naast elkaar op een met bestoven aanrecht, druk de naden goed aan en rol de deegplak uit tot een deksel die iets groter is dan de deegplak op de bakplaat.
    Verhit de in een ruime braadpan en voeg de in 2-3 porties toe.
  5. Voeg een volgende portie pas toe nadat de vorige is geslonken.
  6. Voeg 2 eetlepels water bij de en stoof de groente met de deksel op de pan op laag vuur in 5-6 minuten gaar.
    Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
    Doe de in een vergiet en laat die goed uitlekken, druk het overtollige stoofvocht er eventueel uit.
    Verdeel de over de deegbodem, maar laat een rand van 2 cm vrij.
    Leg de plakken tomaat op de en bestrooi het geheel met de kaas.
  7. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  8. Leg de deegdeksel op de deeglap met de .
  9. Druk je deegranden stevig elkaar met een vork.
    Bestrijk de deegdeksel met de en maak er met een mes 3-4 inkepingen in.
    Bak de andijvietaart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, boter of margarine, jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, jonge kaas, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, jonge kaas, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in jonge kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
205 kcal
10%820 kcal
Vetten
16 g.
24%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Andijvietaart met jonge kaas