Kastanjepuree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Voor dit recept moet je de minimaal 12 minuten koken zonder ze van te voren in te kruisen. (Dit doe je normaal gesproken wel omdat ze dan makkelijker te pellen zijn. ) Na het koken afgieten en de overdwars doorsnijden.
  2. Als ze lang genoeg gekookt hebben, kan je het vruchtvlees er makkelijk uit scheppen of peuteren.
  3. Al het vruchtvlees weer in een pan met bouillon doen zodat ze net onder staan.
  4. Ongeveer 40 minuten op een laag vuurtje koken, het moet net niet droogkoken.
  5. Gas uit zetten.
  6. Sojaroom toevoegen en met de staafmixer, of een vork, lekker smeuig maken.
  7. Serveersuggestie:
  8. Je kan deze puree zien als vervanging voor aardappels of graan.
  9. Serveer het dan met gekookte of gestoofde groenten en gebakken tofu.
  10. Ook lekker is het om kastanjepuree met stoofpeertjes te combineren.
  11. En misschien wat sojavanillevla, dan wordt het wel echt een snoeppartijtje.
25
25
25

Variaties op Kastanjepuree

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kastanjepuree
VariatieAantalGang
Kastanjepuree3Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kastanjepuree heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het pellen gaat het gemakkelijkst door de kastanjes in een pan met water, dat net van de kook en net van het vuur af is, te doen en dan met het water een half uur te laten staan. De schillen zijn dan ... Lees reactie
Peter Lambooy 4 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kastanjepuree