Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kabeljauwhaasje recept
Kabeljauwhaasje recept

Kabeljauwhaasje


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het kabeljauwhaasje overdwars doormidden. Kruiden met zout, peper en gedroogde dille. Smelt in een koekepan de olie en boter en bak de 2 stukken kabeljauw op een hoog vuur aan. Draai het vuur lager en doe de deksel op de pan om de vis de laten garen. Na 5 min. de vis een beetje losmaken van de bodem met een spatel en de boter/olie eronder laten lopen. De vis beslist niet keren het is de bedoeling om een bruin korstje te krijgen. Daarna nog 2 min. op een hoog vuur, zonder deksel. De vis op voor-verwarmde borden leggen (voorverwarmen kan in de magnetron). Een bord erover leggen om de warmte vast te houden. In het aanbaksel de mosterd en creme fraiche doorroeren en een min. zachtje laten doorkoken. Ondertussen in de wok in een beetje olie het uitje aanfruiten en daarna de zeekraal roerbakken ongeveer 2 min. Geen zout toevoegen (de zeekraal is zout genoeg). De haasjes op een mooi bord plaatsen, daarnaast een beetje saus en de zeekraal. Evt. nog een gekookt aardappeltje erbij. Een glas gekoelde droge witte wijn en smullen maar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kabeljauwhaasje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven