Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kreeft met gebakken aardappeltjes recept
Kreeft met gebakken aardappeltjes recept

Kreeft met gebakken aardappeltjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de koppen van de kreeften. Hak 2 koppen fijn en bak ze in een braadpan in een scheutje olie met blokjes bleekselderij, wortel en ui. Flambeer na 8 minuten met een scheut cognac. Voeg 1/2 glas witte wijn toe, laat het vocht verdampen en voeg vervolgens 4 soeplepels water ,een snufje zout en 1 theelepel tomatenpuree toe. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur koken, zeef vervolgens het verkregen sausje en aromatiseer het met een beetje geraspte citroenschil. Bak in een koekenpan de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen bruin in een scheutje olie, 1 teentje knoflook (in zijn geheel) en een takje rozemarijn. Voeg zout en peper toe. Kook de kreeftenstaarten en de resterende kop 14 minuten in kokend water met 1 stengel bleekselderij, 1 wortel, 1 takje laurier en 1 ui. Serveer de gebakken aardappelen en de in stukjes gesneden kreeftenstaarten op een bedje van saus, gegarneerd met de intacte kop van de kreeft en eventueel zijn koraal (de kuit)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kreeft met gebakken aardappeltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven