Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tonijnsteaks recept
Tonijnsteaks recept

Tonijnsteaks


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Meng in een kommetje 1˝ eetlepel olie met 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en de sambal en bestrijk de tonijnsteaks met dit mengsel. Laat de steaks ca. 5 minuten liggen. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 6 minuten beetgaar. Voeg na ca. 2 minuten de broccoliroosjes toe. Spoel de sperziebonen en broccoli in een vergiet af met koud stromend water en laat de groenten goed uitlekken. Snij de bladeren van de Chinese kool in repen van 3 cm breed. Verwarm intussen een grillpan op hoog vuur tot deze gloeiend heet is. Rooster de tonijnsteaks in de grillpan in 5 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn. Pers de sinaasappel uit en klop in een kom een dressing van het sap, 2˝ eetlepels olie, de rest van de sinaasappelrasp, peper en zout naar smaak. Schep de sperziebonen, broccoli, Chinese kool en koriander er luchtig door. Verdeel de salade over 4 diepe borden. Leg de tonijnsteaks op de salade. Serveer er stokbrood bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tonijnsteaks recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven