Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kheema karela (rundergehakt met bitterpompoen) recept
Kheema karela (rundergehakt met bitterpompoen) recept

Kheema karela (rundergehakt met bitterpompoen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de pompoen, snijd de uiteinden af en verdeel hem in schijven van 1 cm.
Leg ze in een kom en bedruppel ze met citroensap. (Laat bij pompoen in blik de pekel uitlekken, spoel af met koud water en laat weer uitlekken. Spoel vooral geen zaden weg.
Leg de pompoen in een kom en bedruppel met citroensap).
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 2.5 minuten goudgeel en zacht.
Voeg zout, peper, chilipoeder en komijn toe, roer goed en doe dan het gehakt erbij.
Voeg op dit punt zo nodig wat water toe, zodat het mengsel niet aanbakt. De hoeveelheid hangt af van de vochtigheid van de uien en de vetheid van het gehakt.
Roerbak het gehakt voortdurend tot het verkleurt.
Voeg de pompoen toe met citroensap.
Temper het vuur en stoof 6 minuten zacht verder tot de pompoen zacht is.
Bestrooi met garam masala, schep alles voorzichtig om en stoof nog 2 minuten.
Serveer het gerecht warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kheema karela (rundergehakt met bitterpompoen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven