Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Paddenstoelenschnitzel-ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de champignons en de cantharellen schoon. Snijd de champignons doormidden of in vieren afhankelijk van de grootte. Was de bosui en snijd hem in ringetjes. Was de tijm, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes, Dep de schnitzels evt. droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de schnitzels aan beide zijden krachtig aan. Breng op smaak met zout en peper, haal uit de pan en leg in de ovenschaal. Bak de champignons in het braadvet. Breng de champignons op smaak met zout en peper en neem ze uit de pan. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de cantharellen, de tijm en de bosui (op 1 eetlepel na) in. Breng op smaak met zout en peper en voeg de champignons weer toe. Voeg 375 milliliter water en de slagroom toe en breng alles aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de allesbinder toe en breng alles opnieuw aan de kook. Giet de paddenstoelensaus over de schnitzels zodat ze onder staa., Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de schotel ca 1 uur en 30 minuten. Verwijder het aluminiumfolie en bak de schotel nog 15 minuten. Bestrooi de schotel met de achtergebleven bosui. maak de champignons en de cantharellen

Serveersuggesties

Lekker met gebakken aardappels en groene salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paddenstoelenschnitzel-ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven