Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Week het broodje in water.
  2. Pel en snipper de en de knoflook.
    Maak de schoon en hak ze fijn.
  3. Verhit de in een pan en bak de , de en de knoflook in de .
  4. Breng op smaak met en , laat een beetje afkoelen.
    Was de tomaten.
  5. Snijd van alle tomaten van de bovenkant een kapje af en snijd wat kapjes in blokjes.
  6. Hol de tomaten uit.
  7. Meng het binnenste van de tomaten met de en pureer het met de staafmixer.
  8. Breng op smaak met en .
  9. Voeg de tomatenblokjes er aan toe.
    Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn.
    Knijp het broodje uit.
  10. Kneed het gehakt met 3/4 van het broodje, het champignonmengsel, het en de .
  11. Breng op smaak met en , Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en vul de tomaten ermee.
    Druk de vulling een beetje aan.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  12. Schenk de tomaten room in een ovenschaal en zet de gevulde tomaten erin.
  13. Bak de tomaten 40-45 minuten in de oven.
  14. Rasp de grof en strooi hem na ca. 25 minuten baktijd over de tomaten.
    Maak de schoon en halveer ze .
  15. Kook ze afgedekt in water met wat ca. 10 minuten op laag vuur.
    Zet evt.
  16. de overige kapjes ca. 5 minuten voor het einde van de baktijd op de tomaten in de oven en bak ze mee.
    Bak de knapperig in een droge pan.
  17. Laat de bonen uitlekken, doe ze in de pan en meng ze met de .
    Dien alles op.
  18. Bestrooi met de overige peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
446 kcal
22%1784 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vleestomaten met gehaktvulling