Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde struisvogelsteaks met courgette recept
Gemarineerde struisvogelsteaks met courgette recept

Gemarineerde struisvogelsteaks met courgette


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de courgette schoon en snij deze in blokjes.
Haal de blaadjes van het takje rozemarijn deel het in twee.
Hak een deel van de rozemarijn blaadjes zeer fijn.
Neem een schaal en doe de gehakte rozemarijn er in.
Voeg verder de knoflook, azijn, 6 eetlepels olie, zout en peper toe aan de rozemarijnhaksel.
Meng de marinade goed door elkaar en rol de struisvogelsteaks er door.
Leg de steak in de schaal met marinade en zet deze op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Laat de steaks 24 uur marineren.
Verwarm 4 borden voor.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepel olie en de boter.
Bak de struisvogelsteaks op hoog vuur rond om bruin en van binnen rosé.
Houd de steaks op een bord onder aluminiumfolie warm.
Schep de bosuitjes, de courgette, de rest van de marinade en de rozemarijn door het bakvet.
Schep het geheel constant om tot de bosuitjes en cougette gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de courgette mengsel op de warme borden.
Leg de struisvogelsteaks erop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemarineerde struisvogelsteaks met courgette recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven