Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reefilet met ganzenlever en portsaus recept
Reefilet met ganzenlever en portsaus recept

Reefilet met ganzenlever en portsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de boontjes in licht gezouten water, laat afkoelen en draai bundeltjes in sneetjes gerookt spek. Snijd van de knolselderij schijven van ± 1 cm en snijd in kubusjes. Bak in een pan met goede boter tot de stukjes mals zijn en kruid met peper en zout. Kook de aardappelen met zout, giet af en pureer. Doe er flink wat goede boter, peper en muskaatnoot bij. Bak de uiensnippers in boter tot ze gaar zijn en kruid ook met peper en zout. Doe de uiensnippers dan bij de puree en doe er ook flink wat gehakte peterselie bij. Bak de reefilet aan in boter en kruid met peper en zout. Zorg ervoor dat hij rosé blijft. Draai in aluminiumfolie en houd warm. Laat de gedroogde paddestoelen even weken in lauw water. Deglaceer de braadpan van het vlees en de selderij met fonds en port. Doe alle vocht bijeen in een kookpannetje en laat inkoken. Doe er de geweekte paddestoelen bij en laat wat verder koken. Bind de saus eventueel met wat sausbinder en kruid bij indien nodig. Bak de schijfjes worst in een tefalpan of leg ze onder de grill tot ze krokant zijn. Bak de sneetjes brood in boter tot ze krokant zijn en snijd de ganzenlever in fijne sneetjes. Snijd de reefilet in schijven van ± 2 cm. Maak torentje van brood, reefilet, ganzenlever en zet nog even in de oven zodat de ganzenlever begint te ‘zweten’. Versier het bord met blokjes knolselderij, bundeltje boontjes, een gespoten slinger puree waar je schijfjes worst in steekt en wat van de paddestoelensaus.

Serveersuggesties

Hier drink je best een rode wijn bij met wat 'body'!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit reefilet met ganzenlever en portsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven