Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
4 vruchtenjam recept
4 vruchtenjam recept

4 vruchtenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak 4 5 jampotten schoon door ze te koken in sodawater en daarna te koken in schoon kokend water, ze op de kop weg zetten op een schone theedoek.
aardbeien, bramen, taiberry( kruising tussen braam en framboos) en rode bessen.
Samen een kilo.
Was ze en laat ze met aanhangend water aan de kook komen.
Als de vruchten tot moes zijn gekookt, doe je ze in een zeef, ik gebruik gewoon een plastic zeef en gebruik een pollepel om de moes door de zeef heen te drukken.
Als de moes in de pan zit doe je er een kilo suiker in, of als je halfzoet wil, 500 gram speciale geleisuiker voor halfzoete producten.
Laat het samen kort koken, 2 minuten ongeveer.
Zet 4 tot 5 potten rechtop en giet de hete jam in de potjes, deksel erop en op de kop weg zetten.

Serveersuggesties

Je kunt ook andere rode vruchten nemen, rode pruimen zijn een goede combinatievrucht. Knip van stof een rondje, doe dat op het deksel met een elastiekje erom. Schrijf bijv. "40 jaar getrouwd" op de stof. Altijd welkom als verjaardagscadeautje. Huishoudelijke tip: gooi het sodawater eens in het doucheputje: goede ontvetting!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit 4 vruchtenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven