Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarberjam recept
Rabarberjam recept

Rabarberjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de rabarber schoon, snijd de stengels in kleine stukjes en doe die met de suiker, vanillesuiker, bramensaus, water en het zout in de pan. Laat dit aan de kook komen en op een laag vuurtje in ongeveer 15 minuten zacht worden. Maak het aardappelmeel aan met een beetje water en roer dit door het rabarbermengsel.

Intussen 2 3 jampotje goed schoonmaken en 10 minuten in de oven op 160 C steriliseren.

Vul de nog hete potjes met de jam, draai de deksel erop en laat de potjes op zijn kop afkoelen.

Serveersuggesties

De bramensap voeg ik toe om de roze kleur een beetje op te halen.

Allergenen Informatie

Voor dit rabarberjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven