Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatenjam recept
Tomatenjam recept

Tomatenjam


Ingrediënten


10

Bereidingswijze


Snijd in elke tomaat een kruisje en dompel ze even in kokend heet water om ze vervolgens te "pellen" (schilletje eraf halen dus).
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Haal de pitjes eruit en snijd de
harde stukjes eruit.

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Draai zacht en smelt
het uitje tot het glazig is.

Doe dan de tomatenstukjes erbij. Gooi meteen de geleisuiker erbij en
roer stevig rond. De tomaten worden wat waterig en de suiker lost op.

Als de tomaten pruttelen, kun je het vuur zacht draaien. Doe een
scheut honing bij de tomaten (ongeveer twee eetlepels) en doe de
kruiden erbij.

Proef de tomatenjam. Te zoet? Doe er dan wat citroensap bij. Te zuur?
Nog een beetje honing toevoegen. Laat de jam lekker pruttelen tot hij
dik genoeg is (druppel op een bordje, een minuut wachten, bordje
scheef houden, druppel loopt niet uit, dan is je jam klaar).

Haal de staafmixer door de jam tot het zo grof of egaal is als je
wilt. Doe de jam in een brandschoon potje. Je kunt de jam zeker een
week bewaren.
Als je de jam langer wilt bewaren, moet je de potten
schoonmaken met soda en de pot direct nadat je de jam erin hebt gedaan en de deksel hebt dichtgedraaid, ondersteboven zetten. Zo is hij bijna 1 jaar houdbaar op een koele, donkere plaats.

Serveersuggesties

Dit is een hele bijzondere jam met een smaak waar niet iedereen aan zal denken als je aan jam denkt.

Allergenen Informatie

Voor dit tomatenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tomatenjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies

  • Lekker recept en die honing verwarmen kan geen kwaad, sommige ongezonde eigenschappen verdwijnen uit de honing door verhitting en voor baby's is honing sowieso niet goed. Ik begrijp de vorige reactie ... Lees reactie
    Gytha gaf dit recept op 3 september 2016 4 uit 5 sterren
  • Waar eet je dat bij? Op brood vind ik het niet lekker.
    Ada Heerschap gaf dit recept op 27 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Honing nooit boven 50 graden Celsius verwarmen. Ik ben dol op tomatenjam, maar dit recept is schadelijk, vooral voor kleine kinderen.
    Caspar gaf dit recept op 16 augustus 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven