Appelpannenkoekjes met hazelnootpasta

Ingrediënten

+ -
print

Ter garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de , de , het , de en een snufje in een kom.
  2. Roer met de garde van een mixer tot een glad mengsel.
  3. Voeg dan beetje voor beetje en onder voortdurend roeren 150 milliliter toe.
  4. Laat het beslag ca. 10 minuten rijzen.
  5. Schil intussen de , snijd ze in 4 stukken en verwijder de klokhuizen.
  6. Snijd de appelpartjes in kleine blokjes en besprenkel ze direct met , zodat ze niet bruin worden.
  7. Verhit 1 eetlepel in een grote pan.
  8. Verdeel met een lepel de helft van het beslag gelijkmatig in de pan en strooi de helft van de op het beslag.
  9. Bak de pannenkoek 3-4 minuten op middelhoog vuur tot de onderkant bruin is.
  10. Verdeel in 4 stukken, draai de stukken om met een spatel en bak ze ca. 2 minuten verder.
  11. Scheur de in vieren gedeelde pannenkoek met 2 spatels in grove stukken.
  12. Strooi er een eetlepel over en bak de stukken goudbruin.
  13. Houd zolang warm in de oven.
    bak in de resterende nog een pannenkoek met de .
  14. Herhaal als bij de vorige pannenkoek en zet die eveneens warm weg.
  15. Roer 2 eetlepels door de chocoladepasta (als de niet oplost in de dan even warm maken).
  16. Verdeel de pannenkoekpartjes over 4 borden en verdeel de vloeibare er met een lepel overheen.
  17. Bestuif met poeedersuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder en hazelnootpasta kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in hazelnootpasta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in hazelnootpasta
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
316 kcal
15%1264 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelpannenkoekjes met hazelnootpasta