Koekpoppen

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Meng de kwark met 6 eetlepels , , , en de .
  2. Meng de , , voeg toe aan het kwarkmengsel en kneed het geheel tot een glad deeg met de deeghaken van de mixer.
  3. Halveer het deeg en snijd 1/3 van elke helft af.
  4. Vorm een groot stuk deeg tot een rechthoek (15 x 20 cm) en snijd het van onderuit tot het midden in.
  5. Vorm hieruit het lichaam en de benen.
  6. Vorm nu het tweede grote stuk deeg tot een rechthoek (15 x 15 cm) en vorm daaruit het bovenlichaam en de rok.
  7. Kneed het overige deeg samen en vorm daaruit twee hoofden, 4 armen en 2 benen en twee vlechten.
  8. Verwarm de oven op 175 graden C. (stand 2) en beleg een bakblik met bakpapier.
  9. Maak op het bakblik van de deegdelen een man en een vrouw.
  10. Splits het en kluts het eiwit.
  11. Kleef de delen aan de randen van het lichaam met wat eiwit en druk alles goed aan.
  12. Kluts het eigeel met 1 theelepel en bestrijk beide koekkoppen ermee.
  13. Druk de , en als ogen, neuzen, knopen, ketting, strikje en jurkversiering in de poppen.
  14. Bak de koekpoppen ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven en laat ze geheel afkoelen.
  15. Rasp de marsepein grof, kneed er 1 eetlepel doorheen en rol het op wat uit tot een rechthoek (12 x 16 cm).
  16. Snijd de rechthoek dwars doormidden en vorm 2 koksmutsen uit de stukken marsepein.
  17. Versier de koekpoppen mer de suikerschrijfstiften, druk de koksmutsen op de hoofden en druk ze wat aan.
  18. Laat alles goed drogen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1550 kcal
77%3100 kcal
Vetten
46 g.
66%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
159 g.
61%318 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
41 g.
46%82 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koekpoppen