Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Heksenbroodjes recept
Heksenbroodjes recept

Heksenbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de boter, suiker, ei, amandelextract en vanille in een kom. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout erin. Overdek de kom en laat 30 minuten rusten in de ijskast. Werk nu steeds met een deel van de deeg en laat de rest in de ijskast staan. Neem een theelepel deeg en rol het in de vorm van een vinger. Duw op het uiteinde een amandel als nagel van de vinger erin. Knijp net voor en na het midden om een kneukel te vormen en maak er met een mes enkele snedes in de kneukel echter te laten lijken. Leg op licht beboterde bakplaat en laat 20 tot 25 minuten bakken op 160 graden C. tot de vingers een licht gouden kleur krijgen. Nu kan je eventueel de amandel even opheffen en er een beetje siroop onder smeren om een bloederig effect te krijgen. Je kan hiervoor aardbeiensiroop, bosbessensiroop, etc voor gebruiken. (als het maar rood is)

Allergenen Informatie

Voor dit heksenbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven