Surinaamse Maizenakoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 175 graden celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier.

    Mix de totdat deze zacht is.
  2. Voeg de suiker, en toe en mix dit ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg dan de gezeefde en toe en meng dit goed door elkaar.
  4. Het wordt wat korrelig.
  5. Als dat zo is, is het ver genoeg gemengd.
  6. Maak er dan balletjes van (inhoud van een eetlepel per balletje), plaats deze op de bakplaat en druk deze plat met een vork.
  7. Doe er dan wat gekleurde spikkels overheen en bak ze in 10 tot 15 minuten gaar.
  8. Ze zullen zacht uit de oven komen, maar zullen harder worden als ze afkoelen.

    Kinderen zijn hier gek op, maar geef ze er ten alle tijden wel wat te drinken bij want ze zijn wel wat droog!!
25
25
25

Variaties op Surinaamse Maizenakoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Surinaamse Maizenakoekjes
VariatieAantalGang
Surinaamse maizenakoekjes1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vanille aroma
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Surinaamse Maizenakoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoeveel koekjes komen eruit?
Mina 20 december 2012
Maar sommige mensen doen er geen ei bij, waarom u wel?
Artie 20 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
479 kcal
23%1916 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
88 g.
34%352 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Surinaamse Maizenakoekjes