Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kerstkransjes


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Meng de bloem met de boter en doe er de basterdsuiker en het eigeel bij. Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel uit tot een lap van 1/3 cm dikte. Steek hieruit kransjes met een uitsteekvormpje. Steek uit het midden van het kransje een klein rondje. Leg de kransjes 3 cm van elkaar af op een beboterd bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bestrooi ze met amandelen en/of suiker. Bak de koekjes 20 minuten op 180 graden Celcius. Met deze hoeveelheden kun je ongeveer 50 koekjes bakken.

Serveersuggesties

Voor Kerstkoekjes kun je ook andere kerstvormen gebruiken zoals sterren of kerst boompjes. Voor Pasen haasjes of eivorm en dan bestrooien met fijngehakte walnoot. Met een ronde uitsteker krijg je gewone koekjes, lekker om te bestrooien met fijn gehakte hazelnoot of pinda's.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerstkransjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven