Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kokosmakronen recept
Kokosmakronen recept

Kokosmakronen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een grote bakplaat in met de boter. Leg de ouwelrondjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 150 graden C. Klop de eiwitten met de mixer schuimig in een vetvrije kom. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten au-bain tot een stevig schuim (ca. 5 min.). op die manier wordt het schuim al enigzins gaar en blijft het stevig. Neem de kom van de pan en blijf kloppen tot het schuim is afgekoeld. Spatel de kokos met kleine hoeveelheden tegelijk door het eiwitschuim. Schep op elk ouwelrondje ca. 3 eetlepels van het kokosschuim. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kokosmakronen lichtbruin in ca. 2 5 minuten. Van binnen moeten de kokosmakronen zacht blijven. Laat de koeken uitdampen en afkoelen op een rooster.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kokosmakronen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kokosmakronen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies

  • Heerlijk, lekker, maar dit is wel de eerste keer dat ik dit maak.
    Lisebelle gaf dit recept op 5 oktober 2016 4 uit 5 sterren
  • De Duitse supermarkt b.v. Kaufland, heeft ouwel in div. maten.
    Marjo gaf dit recept op 12 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Voor ouwel kun je in een snoepwinkel ook van dat eetpapier (met leuke kleurtjes) gebruiken. Is hetzelfde.
    Raymond gaf dit recept op 8 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Wie weet waar ik ouwel kopen kan? Bedankt alvast voor je reactie.
    Jedna gaf dit recept op 11 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Mijn kokosmacroontjes waren erg lekker - vers gebakken. Maar na een dag in de koekenpot zijn ze taai. Kan ik dit voorkomen?
    Jedna gaf dit recept op 11 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Kokosschuim? Het wordt met deze verhoudingen een vrij compacte kokosmassa! 3 eetlepels per ouwelrondje? Het lukt net om 1 eetlepel op een ouwelrondje te krijgen.
    Milko de Jonge gaf dit recept op 17 juni 2012 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven