Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Magnetronkoek recept
Magnetronkoek recept

Magnetronkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de suiker in een kom. Zeef daarboven de bloem, custardpoeder en baksoda. Voeg de rozijnen toe en roer deze droge ingredienten met een vork door elkaar. Roer dan de yoghurt met de vork erdoor, het beslag moet ongeveer zo dik zijn als cakebeslag. Doe het beslag in een ronde vorm, het liefst in een tulbandvorm want die wordt het best gaar in de magnetron.
Zet de vorm 12 min in de magnetron op 450 Watt. De koek is ver genoeg gaar als hij nog een heel klein beetje plakkerig is tegen het midden. (eventueel dus iets korter of langer laten draaien) Laat de koek nog een poosje in de magnetron nagaren.

Serveersuggesties

Dit recept is ontstaan omdat ik geen ei mag hebben. Er zit ook geen vet in. De yoghurt kan voor mensen die geen zuivel mogen hebben goed vervangen worden door vruchtensap; dan is 2,5 dl genoeg. Doe er ipv rozijnen eens walnoten,cacaopoeder of wat je verder maar in huis hebt door. Elke keer wat anders!

Allergenen Informatie

Voor dit magnetronkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven