Ruige rotsen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Strooi de beetje bij beetje op de snijplank en rol er met een deegroller overheen, om de grote brokken klein te maken.
  2. Breek de over de afbreeklijnen in stukjes en snij die stukjes weer in tweeën.
  3. Doe de chocoladebrokjes apart in een kommetje.
  4. Snijd de boter in stukjes en doe ze in een steelpan.
  5. Doe de erbij en zet de pan op het kleinste pitje van het fornuis.
  6. Draai het vuur heel laag en blijf met een pollepel roeren, anders brandt het mengsel aan.
  7. Roer, als alle boter gesmolten is, de krokante door de pindaboter en zet het vuur uit.
  8. Schep de chocoladebrokjes door de pindamuesli en laat de smelten.
  9. Roer nog even goed met de pollepel door het mengsel Bedek het dienblad met bakpapier.
  10. Schep met twee eetlepels 20 bergjes van het mueslimengsel en leg ze op het dienblad.
  11. Laat de rotsjes nog 15 minuten afkoelen op het aanrecht.
  12. Zet ze dan in de koelkast om helemaal op te stijven.
  13. Dat duurt ongeveer twee uur.
  14. Bewaar de rotsen tot je gaat uitdelen in een trommel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • muesli en chocolade kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in muesli, chocolade, pindakaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in muesli
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in muesli en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en pindakaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ruige rotsen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ze zijn heerlijk.
Stombie 15 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2960 kcal
148%2960 kcal
Vetten
177 g.
252%177 g.
Waarvan verzadigd
22 g.
112%22 g.
Waarvan onverzadigd
12 g.
41%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
5 g.
83%5 g.
Koolhydraten
278 g.
107%278 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
16 mg.
2%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ruige rotsen