Scones

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Boven een kom de met de zeven.
  2. Er aan toevoegende, , en .
  3. Deze droge stof goed mengen.
  4. Nu de en in een kom mengen.
  5. Dit weer mengen met de droge stof tot een samenhangen geheel.
  6. Rol het deeg uit tot een lap van 2 centimeter dik.
  7. Vet de bakplaat in of leg er bakpapier op.
  8. Steek met vormpjes rondjes van 5 centimeter doorsnee uit het deeg.
  9. Leg deze op de plaat, met 3 centimeter tussenruimte.
  10. Bestrijk de deegrondjes met .
  11. Schuif de bakplaat in de oven van 220 graden C.
  12. en bak de scones in 15-20 minuten goudbruin.
25
25
25

Variaties op Scones

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Scones
VariatieAantalGang
Scones6Lunchgerechten
Engelse scones2Bijgerechten
Scones voor de high tea1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Scones heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Die boter gaat door het deeg, althans ik krijg dan heel echte scones. Dit is een goed en gemakkelijk recept!
Ygrecntze 9 december 2012
Ja, inderdaad waar is het boter gebleven?
Yasmin 10 mei 2012
Wacht, waar is die 50 gram boter dan voor? Alleen voor het invetten van de bakplaat?
Debby 4 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%1620 kcal
Vetten
6 g.
8%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scones