Aardbeienijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en houd een paar achter voor garnering.
  2. Pureer de .
  3. Meng de puree met , suiker en .
  4. Klop de halfstijf en spatel het door het -yoghurtmengsel.
  5. Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet hem 3 uur in de vriezer.
  6. Roer het ijs na een half uur en dan na een uur door.
  7. Serveer het ijs met de .
25
25
25

Variaties op Aardbeienijs

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeienijs
VariatieAantalGang
Aardbeienijs met pernod1Nagerechten
Aardbeienijs 21Nagerechten
Aardbeienijs met gemeng fruit1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Aardbeienijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 6 recensies
RESET

Ik heb dit ijs gemaakt met de thermomix 3 minuten werk, maar dan wel gedraaid met de ijsmachine met aardbeien van eigen tuin super lekker!
Christiane 27 mei 2013
Super lekker, met de ijsmachine gemaakt. Aardbeien gepureerd en dat als saus er over. En daar bij een lekker glaasje muscato dastii.
Geke 15 juli 2012
Dit is zulk lekker ijs. Je moet er wel tijd voor hebben om het te maken. Ik heb aardbeien uit eigen tuin gebruikt.
Delicatesse 7 juli 2012
Weer veel aardbeiden in de tuin dus ga dit recept deze week maken in onze ijsmachine. Ik ga het lactose vrij maken in verband met lactose deficientie hier thuis. Ik vervang de slagroom en yoghurt doo... Lees reactie
Jos Kikkert 3 juli 2012
Wat een heerlijk ijs en ook nog eens zeer makkelijk te maken, ik heb het gemaakt met de ijsmachine, dan moet je gewoon het mengsel een half uur in de ijsmachine doen en daarna 2 uur in de vriezer. He... Lees reactie
Ijslover 29 juni 2012
Perfect en super lekker! Het was bloedheet en nu niet meer door dit overheerlijke ijs.
Fera van de Wart 20 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
125 kcal
6%500 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeienijs