Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozenbriocheschotel recept
Abrikozenbriocheschotel recept

Abrikozenbriocheschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de abrikozen uitlekken. Snijd de brioche grof. Rooster de stukjes brood in 1 eetlepel hete boter goudbruin. Meng 3 eetlepels suiker met de kaneel en strooi het over de briochestukjes. Verdeel het brood over een goed ingevette ovenschaal. Kluts de eieren, de melk en 2-3 eetlepels suiker en verdeel het mengsel over de briochestukjes, Leg de abrikozen er boven op. Zet de schaal ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C., verdeel 1 eetlepel boter er in vlokjes overheen en zet de schaal nog 10 minuten in de oven. Hak de pistachenoten grof en strooi ze erover.

Serveersuggesties

Je kunt in plaats van briochebrood ook wit brood of krentebollen gebruiken. Ook kun je er (onverdunde) vanillepudding en of een bolleje ijs bij serveren.

Allergenen Informatie

Voor dit abrikozenbriocheschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven