Appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. en plaats het rooster laag in de oven.
    Schil je appels en ontklok ze.
    Meng de appels met en naar uw eigen smaak en voeg toe.
    Laat het mengsel intrekken en begin aan het deeg.
    Meng de mix met 1 deciliter en 2/3 van het losgeklopte .
    Kneed of gebruik deeghaken totdat het een vaste bonk wordt.
    (Als je kneedt totdat het niet meer aan je vingers plakt).
    Verdeel je deeg over de springvorm en houd 1/3 over voor de randen bovenop.
    Knijp je appelmengsel een beetje uit en strooi een dichtgeknepen hand op de bodem van de springvorm.
    Doe je appelmengsel er boven op.
    Maak van het overgebleven deeg reepjes en leg die bovenop je taart.
    Besmeer de reepjes met de rest van het losgeklopte .
    Bak je taart in ongeveer 90 minuten goudbruin.
    Besmeer de reepjes met wat verwarmde (voor de glans).
    Laat de taart goed afkoelen voordat u de springvorm verwijdert.

    Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appeltaart
VariatieAantalGang
Appeltaart32Taart en gebak
Oma's appeltaart4Taart en gebak
Aardappeltaart4Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
761 kcal
38%761 kcal
Vetten
6 g.
8%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
151 g.
58%151 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart