Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananasplitroom recept
Bananasplitroom recept

Bananasplitroom


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Smelt de boter. Verbrokkel de koekjes en meng ze met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette taartvorm of een ronde ovenschaal (18 cm doorsnede) en druk aan, zet in de koelkast.
Hak voor het krokante laagje de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge pan en haal ze eruit.
Karamelliseer 3 eetlepels suiker in de pan, voeg de noten en het kaneelpoeder toe en spatel door. Verdeel de noten over het bakpapier en laat afkoelen.
Roer de crème fraîche en 4 eetlepels suiker door elkaar. Klop de slagroom stijf en klop er de vanillesuiker doorheen. Spatel de slagroom door de crème fraîche.
Schil de banaan en snijd hem in blokjes. Spatel de banaan met de bevroren bosvruchten door de room. Verdeel over de koekjesbodem.
Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Verdeel de krokante noten en de chocoladesaus eroverheen.

Allergenen Informatie

Voor dit bananasplitroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven