Ingrediënten

+ -
print

Voor de potjes:

Voor de koffieroom:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 150 gradem.
  2. Verhit de en chocolade in een pan en klop de suiker en vervolgens een voor een de erdoor.
    Zeef dit mengsel en verdeel het over 4 vormpjes.
    Zet ze in een braadslede en schenk er zoveel kokend heet water bij dat ze voor 2/3 onderstaan.
  3. Dek af met aluminiumfolie en bak de potjes ca 30 minuten tot ze net zijn gestold.
  4. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
    Klop voor de de koffiessence met de tot halve stijve pieken.
    Schep de op de chocoladepotjes en garneer met de koffieboontjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
575 kcal
28%2300 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladepotjes met koffieroom