Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Clafoutis Limousin (kersengebak) recept
Clafoutis Limousin (kersengebak) recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiden:
Oven voorverwarmen op 190 C.
Dan de taartvorm invetten met boter.
Kersen (of ander fruit) over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken).
In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen.
Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven. Clafoutis in 40 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker.
Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Tip: Warm serveren met een beetje vanille ijs. Tip: U kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit clafoutis limousin (kersengebak) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven