Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Espressobombe recept
Espressobombe recept

Espressobombe


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed de schaal met een royaal stuk vershoudfolie
Klop met een mixer in een kom boven een pan heet water (au bain marie)de eidooiers met de suiker en vanillesuiker in ca. 5 minuten dik, romig en bleekgeel. Neem de pan van het vuur en klop nog 2 minuten.
Schenk scheutje voor scheutje al kloppend de koffie bij de dooiercrème.
Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze in 4 porties luchtig door het espressomengsel.
Schenk de ijsbasis in de schaal en zet 4 uur in de diepvries.
Leg bij het serveren een bord op de schaal, keer ze samen om en verwijder de folie. Bestuif de espressobombe met een zeefje met cacaopoeder en snijd met een warm nat mes in punten.

Suggesties:
Garneer de espressobombe met chocolade schotsen. Smelt hier voor 50 gram chocolade au bain marie. Strijk de gesmolten chocolade uit op een plank bekleed met bakpapier.Laat de chocolade weer hard worden en breek in grove stukken, leg deze als schotsen rondom de bombe.

Allergenen Informatie

Voor dit espressobombe recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven