Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gebakken appel met kaneelroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 170 graden. Was de appels en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Hak de walnoten. Vet een ovenschaal in met wat boter en zet de appels in de schaal. Meng de rest van de boter met de geraspte citroenschil, suiker,rozijnen en gehakte walnoten. Vul hiermee de appels. Schenk de wijn eromheen en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de schaal in de oven en bak ca 25 minuten. Haal het aluminiumfolie eraf en bak de appels nog 15 minuten.
Klop voor het serveren de slagroom met suiker en kaneel sevig. Zet koel.
Geef de room bij de warme appels.

Serveersuggesties

Ook lekker met roomijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken appel met kaneelroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven