Ingrediënten

+ -
print

Optioneel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. Los de op in 250 ml water, verwarm het gelatinemengsel (beslist niet koken) en laat ca 5 minuten staan.
  2. Voeg 100 gram toe en verhit het mengsel onder voordurend roeren (niet koken) totdat de is opgelost.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg alroerend 150 ml water toe.
    Spoel een vlakke schaal met koud water af, giet de erin en zet gedurende een nacht in de koelkast.
    Roer de custard, 2eetlepels en 6 eetlepels tot een glad geheel.
    Breng de rest van de aan de kook, voeg alroerend het custardmengsel toe en breng het aan de kook, laat de saus afkoelen
    Houd de schaal met gelatinepudding tot de helft kort in heet water.
  4. Stort de voorzichtig op een bord, steek met een vormpje 4 porties uit de op 4 borden en giet de vanillesaus erover, Garneer met , en evt.
  5. munt
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Gelatinepudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gelatinepudding
VariatieAantalGang
Laagjes gelatinepudding1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
181 kcal
9%724 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gelatinepudding