Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kokosijs met spekkoek en passievrucht recept
Kokosijs met spekkoek en passievrucht recept

Kokosijs met spekkoek en passievrucht


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelantine 5 minuten in koud water. Schenk voorzichtig het heldere vocht dat bovenop drijft uit de blikjes kokosmelk in een pannetje. Breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur. Roer er 100 gram suiker bij,zodat het oplost. Knijp de gelantine blaadjes uit en roer ze ook bij het kokosvocht. Laat het mengsel afkoelen. Breng in een tweede pan water aan de kook, zet een kom op deze pan en klop het eiwit met de rest van de suiker met de mixer in 10 minuten glanzend wit en piekerig. Roer de rest van de blikken kokosmelk en de geraspte kokos bij het gelantinemengsel, roer de helft van het eiwitschuim erbij en spatel de rest er luchtig door. Schenk het mengsel in een platte bak en zet de bak in de vriezer. Schep het mengsel elk half uur in een kom en klop het los. Schep het ijs na 4 uur (en 7 keer loskloppen) in een bewaarbak en bewaar het tot gebruik in de vriezer. Neem het kokosijs 1/2 uur van tevoren uit de vriezer. Halveer de passievruchten. Snijd van de spekkoek per persoon 2 plakken af. Leg ze op borden met tussen de spekkoek 2 kleinebolletjes kokosijs. Lepel over elke portie de inhoud van een halve passievrucht.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kokosijs met spekkoek en passievrucht recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven