Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Vormpjes
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Week 3 blaadjes in ruim koud water.
  2. Week de overige blaadjes in een andere kom met koud water.
    Was de met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af.
  3. Pers de uit,
    Roer de , de en 2 eetlepels limoensap doorelkaar.
    Knijp 3 blaadjes uit en los deze op in een pannetje op laag vuur.
  4. Roer er 3 eetlepels doorheen.
  5. Roer het gelatinemengsel door de overige .
    Klop de stijf.
  6. Spatel als de stijf begint te worden de erdoorheen.
    Leg 4 dessertringen (doorsnede 8 cm) op een schaal.
  7. Verdeel de room in de dessertringen (of in vormpjes van ca. 175 ml inhoud) en zet deze 1 uur in de koelkast.
    Was de en snijd hem in reepjes.
    Breng 150 ml water, 2 eetlepels , de , de limoenschil en 2 eetlepels limoensap aan de kook.
  8. en kook ca. 2-3 minuten op laag vuur.
    Knijp 2 blaadjes uit en los de op in het -limoenwater.
  9. Laat afkoelen en laat het niet stijf worden.
    Verdeel de muntgelei als een dunne laag over de yoghurtroom.
  10. Zet minimaal 4 uur in de koelkast tot deze stijf geworden is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
27 kcal
1%108 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Limoenyoghurt met muntgelei