Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nanis manis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ananas in blokken snijden. Bestrooien met weinig zout en omscheppen.
Maak een mengsel van 3 eetlepels water, gula djawa of suiker, sambal en citroensap. Blijf roeren tot de suiker goed is opgelost. Schenk het mengsel uit over de ananas. Schep het een paar keer om. Laat dit een uurtje in trekken. Daarna in zeef laten uitlekken. Wentel de blokjes door de kokos en steek ze aan de prikkers.
Maak een mooi bordje van een paar ijsbolletjes met daarnaast de ananasprikkers. Bestrooi naar wens met nog wat geraspte kokos. Versier het met een takje mint

Serveersuggesties

Lekker als afsluitiing van een Indische rijsttafel .

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nanis manis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven