Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perziken-clafoutis recept
Perziken-clafoutis recept

Perziken-clafoutis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de perziken, verwijder de pitten en snijd de perziken in parten.
Roer 100 gram zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en een beetje zout doorelkaar. Roer de geraspte citroenschil, het ei, de eidooier en de melk erdoorheen. Zeef de bloem en het bakpoeder eroverheen en roer kort door elkaar.
Vet 4 kleine bakvormpjes 10 cm doorsnede) of 1 grote bakvorm in.
Verdeel het beslag over de bakvorm(pjes).
Verdeel de perzikparten over het deeg. Bestrooi met de rietsuiker.
Bak 20 minuten in de oven.
Bestuif met poedersuiker.

Serveersuggesties

Lekker met vanillesaus of vanille ijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit perziken-clafoutis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven