Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met krenten en/of rozijnen recept
Rijst met krenten en/of rozijnen recept

Rijst met krenten en/of rozijnen


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Was de rijst door ze enige malen flink tussen de handen te wrijven in ruim water en dit zo vaak te verversen tot het helder blijft. Was ook de krenten en/of rozijnen op deze manier. Breng het water met zout aan de kook, strooi hierin de rijst met krenten en/of rozijnen en roer in de pan tot de rijst weer kookt. Sluit de pan met een goed passend deksel en kook de rijst gaar en droog op een zeer laag pitje in ongeveer 30 minuten. Roer of kijk tussentijds niet in de pan. Neem de rijst uit de pan met behulp van een vork. Presenteer het gerecht met boter, suiker en kaneel.

Allergenen Informatie

Voor dit rijst met krenten en/of rozijnen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rijst met krenten en/of rozijnen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Volle melk met rijst koken, dan rozijnen krenten en pruimen meekoken tot het gaar is, flink stuk roomboter en bruine suiker met kaneel; dat is de kost van de Twentenaar.
  Martje gaf dit recept op 9 oktober 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven