Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Souflé Parisien recept
Souflé Parisien recept

Souflé Parisien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Splits de eieren.
Pureer de schoongemaakte aardbeien in een blender en doe 50 gram suiker erbij. Proef, en doe er eventueel nog wat suiker bij.
Beboter de souffléschotel.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Sla de eiwitten stijf (in pieken). Doe nu 50 gram suiker erbij en klop verder tot de eiwitten mooi glanzen. Meng een beetje van de eiwitten goed door de aardbeienpuree. Dit mengsel gaat nu bij de rest van de stijfgeslagen eiwitten. Meng even, en doe het mengsel dan in de souffléschotel. De schotel moet bijna tot bovenaan gevuld zijn.
Zet de schotel in het midden van de oven, en bak 25 tot 30 minuten. De bovenkant moet een beetje hol zijn (concaaf).

Strooi wat poedersuiker over de soufflé en serveer METEEN!
Je kunt hierbij enkele plakjes verse aardbei serveren, en wat geslagen room met eventueel wat reepjes muntblad.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit souflé parisien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven