Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zomerse aardbeien-pannenkoeken recept
Zomerse aardbeien-pannenkoeken recept

Zomerse aardbeien-pannenkoeken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt 2 eetlepels boter. Splits de eieren. Klop de eidooiers, de melk en een snufje zout doorelkaar. Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef het bloemmengsel boven het melkmengsel en spatel het voorzichtig doorelkaar. Klop de boter erdoorheen. :Laat het deeg ca. 15 minuten wellen.
Maak intussen de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Klop het eiwit stijf met een snufje zout en spatel het eiwitschuim door het beslag.
Verhit 3 eetlepels boter portiegewijs in een kleine koekenpan (ca. 15 cm doorsnede) Verdeel 1/6 van het beslag in de pan, leg er een paar plakjes aardbei op. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in ca. 3 minuten goudbruin, draai om en bak 1 minuut verder
Neem uit de pan en houd warm. Bak zo nog 5 pannenkoeken op de zelfde manier. Bedruppel de pannenkoeken met ahornsiroop en dien op met de crème fraîche

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zomerse aardbeien-pannenkoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven