Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Was de vruchten.
    Laat wat over voor decoratie en kook ze met de suiker 3-5 minuten op zacht vuur in een wijde pan tot de suiker is opgelost en het sap uit de vruchten loskomt.
  2. Laat het vooral niet te lang koken!
    Neem de pan van het vuur.
    Bekleed ronde eenpersoons vormpjes of schaaltjes met plakjes .
  3. Laat de randen elkaar een beetje overlappen en druk deze goed opelkaar.
  4. Vul eventueel gaatjes op met stukjes brood zodat het vruchtensap niet kan ontsnappen.
  5. Verdeel de vruchten over de schaaltjes en verdeel er 1,5 deciliter vocht over (bewaar de rest van het vocht).
  6. Dek de schaaltjes af met plakjes brood en daarna met plasticfolie.
  7. Leg er een klein plankje of bordje op dat precies er op past, maar de randen van de vorm niet raakt.
  8. Verzwaar het plankje met bijvoorbeeld gevulde conservenblikken en zet de puddinkjes 1 nacht in de koelkast.
    Keer ze voor het serveren op de bordjes.
  9. Schep het overgebleven vocht van de vruchten over de puddinkjes, (speciaal op de stukken brood die niet helemaal rood zijn).
  10. Garneer met verse vruchten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
71 kcal
3%568 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zomervruchtendessert