Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bearnaisesaus recept
Bearnaisesaus recept

Bearnaisesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de eidooiers, 1,5 eetlepel water, de wijn en de azijn, zout en peper in een kom schuimig. Laat dit mengsel op laag vuur of au-bain-marie al kloppend dik worden. Let op dat het niet gaat koken. Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met kleine hoeveelheden tegelijk, door het eidooiermengsel. Roer de kervel en de dragon door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Deze bearnaisesaus past uitstekend bij gebakken of gegrilleerd vlees of bij vis.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bearnaisesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bearnaisesaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies

  • Als chefkok aan boord van een schip gebruik ik deze saus al jaren bij vis en varkensmedaillons/varkensgebraad en is lekker fris. Soms gebruik ik ook wel eens mint i.p.v. kervel. Dit geeft weer een tot... Lees reactie
    Jan Sinke gaf dit recept op 26 september 2012 4 uit 5 sterren
  • Deze saus kan ik maken dit is wat anders als castric en geklaarde boter.
    Jan Pennings gaf dit recept op 21 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Een mooie saus met een heerlijke zachte smaak.
    Greet Dekker gaf dit recept op 17 november 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven