Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevogeltefond (wild) recept
Gevogeltefond (wild) recept

Gevogeltefond (wild)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 200 graden celsius voor.
Doe de in stukken van gelijk formaat gehakte botten met de olie in een braadpan en schuif die in de oven
Voeg na 5 tot 10 minuten de eventueel aanwezige afsnijdsels toe.
Schil intussen de groenten, snijd ze klein en doe ze bij de aangezette botten.
Laat de groenten eveneens kleuren.
Giet het vrijgekomen vet uit de braadpan en ga verder te werk op het vuur.
Door regelmatig te roeren met de spatel wordt aanbranden voorkomen.
Blus de inhoud van de braadpan steeds met een scheutje water af en voeg de volgende scheut pas toe als de vorige bijna verdampt is.
Door dit inkoken in etappes wordt de fond intensiever van kleur en smaak.
Giet zoveel koud water op de botten dat ze onderstaan.
Breng het water aan de kook en schraap met de spatel alle aanbaksels los van de bodem van de braadpan.
Giet de inhoud van de braadpan in een pan die groot genoeg is.
Breng de fond opnieuw aan de kook.
Vetten en eiwitten worden in de vorm van schuim aan de oppervlakte afgezet.
Schep het schuim voorzichtig met een schuimspaan af.
Voeg de kruiden toe en laat de fond 65 minuten zachtjes koken.
Schuim in die tijd regelmatig af.
Bekleed een puntzeef met een natgemaakte passeerdoek en zeef de fond.
De inhoud van de pan wordt niet in de zeef gegoten, maar met een soeplepel in porties in de zeef geschept, zodat de vaste deeltjes in de doek achterblijven.
Laat de fond langzaam doorlopen, zonder aan de doek te trekken.
Laat daarna inkoken tot de gewenste sterkte en laat afkoelen.

Serveersuggesties

Ik kook de fond zover in dat het bijna een dunne pasta is. Dan is het goed in te vriezen en op te slaan. In sommige gerechten gebruik ik de fond als smaakmaker maar wil je niet te veel vocht in je gerecht hebben. Als je bouillon nodig hebt, hoef je de fond alleen aan te lengen met water.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevogeltefond (wild) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven