Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Oriental Brown Beansoup


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de pootjes en het hammetje met warm water goed af. In een pan met ruim water hangt u het thee ei met de gehakte rode pepertjes en een teentje klein gemaakte knoflook en de pootjes en het hammetje en laat dat een uurtje of 3,5 4 trekken. Het vlees moet vanzelf van het bot komen. Schep het meeste vlees er uit en gooi de bouillon door een fijne zeef. Neem ongeveer 2,5 liter van die bouillon en doe daar in de kidney beans en de chilly beans. De gewassen prei in niet te fijne stukken en de lente ui of bosui het zelfde. (bewaar van de prei wat groen en wat wit en houd een half lente uitje appart), laat dit een goed half uur doorkoken. Pureer de bonen en de groente met een staafmixer in de pan en voeg de achtergehouden groente fijn gesneden toe, even als de Hollandse bruine bonen. Het hammetje ontbotten en het echte vaste vlees fijn snijden en na de bonen in de soep doen en even meeverwarmen. Proeven en eventueel zout en andere kruiden naar smaak toevoegen wat selderij blad en/ of peterselieblad. Warm serveren met Fries roggebrood met boter, of stokbrood. . . . Niet te zwaar en toch voedzaam en lekker. De rest van het vlees en dat van de pootjes heel fijn makem en met wat overgebleven kookvocht in een bakje laten afkoelen. . . . heerlijk met wat mosterd uit het vuistje of op een boterham.

Allergenen Informatie

Voor dit oriental brown beansoup recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven