Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hot chocolate pot recept
Hot chocolate pot recept

Hot chocolate pot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng 100 milliliter water met de suiker aan de kook. Snijd pepers in lange repen en kook ze 5 tot 10 minuten in de suikerstroop. Neem de pepers eruit, wentel door witte basterdsuiker en laat liefst 1 dag drogen. Zet melk, room, kaneel en cayennepeper in steelpan op zacht vuur. Doe chocolade, espresso en koffielikeur in een metalen kom. Hang deze boven melkmengsel en laat chocolade smelten. Meng dan met melkmengsel. Roer in een andere kom eidooiers met donkere basterdsuiker en schenk hierin geleidelijk chocomengsel. Blijf roeren! Zeef het en verdeel het over 6 potjes. Zet deze in braadslee in midden van verwarmde oven. Schenk kokend water in braadslee tot deze voor helft gevuld is. Bak 20 minuten op 150 graden C. Laat afkoelen en zet deze 2.5 uur in de koelkast. Serveer met de peperrepen en losgeklopte creme fraiche.

Serveersuggesties

Laat het echt 1 dag staan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hot chocolate pot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven