Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsvleeskroket recept
Kalfsvleeskroket recept

Kalfsvleeskroket


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in plakken en breng het in het water met zout, peper, ui en kruiden aan de kook. Doe een deksel op de pan en kook het vlees in 2 uur gaar. Neem het vlees uit de pan, snijd het zeer fijn en zeef de bouillon en laat deze afkoelen. Verwarm de boter op laag vuur en doe de bloem er in een keer bij. Laat dit onder voortdurend roeren 3 minuten koken. N.B. de massa mag niet te bruin worden. Giet al roerend de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat al roerend op laag vuur gaar worden. Roer het vlees, peterselie en de uitgeknepen gelatine erdoor en breng op smaak met zout en peper. Stort de massa in een grote schaal en laat afkoelen en opstijven. Vorm van de massa gelijke rolletjes of balletjes. Rol deze rolletjes of balletjes door bloem, dan door losgeklopt ei en tenslotte door paneermeel. Frituur ze in olie van 180 graden Celcius met een paar tegelijk en serveer ze met grove mosterd.

Allergenen Informatie

Voor dit kalfsvleeskroket recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven