Martabak

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier
  • Wadjan

Bereidingswijze

  1. Begin met de vulling, als volgt:
  2. of sjalotten in halve ringen snijden (zo dun als je kunt) moet eruit zien als engelenhaar.
  3. wassen en ook zeer fijn snijden (alleen de witte kanten) 1 rode in fijne ringetjes snijden 2 klutsen Doe 2 a 3 eetlepels in de wadjan/wok en fruit hierin de gesneden , prei en .
  4. Als de groenten slap en glazig eruit ziet schuif dan de groenten naar de zijkant van de wadjan.
  5. Dep met keukenpapier de eventuele vrijgekomen groentensappen uit de wadjan.
  6. Zet het vuur laag doe in het midden van de pan het gehakt en rul het.
  7. Voeg toe 1 mespunt , 1 mespunt , 1 mespunt en een mespunt cardamom.
  8. Vervolgens roer je de groenten die aan de zijkant van de pan ligt er doorheen.
  9. Nu de rest van de kruiden erdoorheen flink wat 1 maggiblokje en 1 afgestreken theelepel (dit is voor de kleur) Schuif de massa opnieuw naar de zijkant van de wadjan.
  10. Giet in het midden 1 eetlepel en zet het vuur hoog.
  11. Doe er de 2 geklutste in en laat het langzaam stollen onder voortdurend roeren.
  12. Ei moet helemaal droog zijn voor dat je de massa erbij roert.
  13. Vuur uit en nu een deegbeslag maken.
  14. Het beslag:
  15. Doe water in een kom, voeg de toe, het en 2 doorelkaar mengen en de er deel voor deel bij doen.
  16. Flink kloppen met de garde zodat je geen klontjes krijgt.
  17. Beslag moet dunner zijn dan pannekoekenbeslag.
  18. De snack maken:
  19. Giet wat in een koekenpan en laat er wat beslag invloeien. (niet te veel, pannenkoekje moeten dun zijn) Vuur vrij hoog houden en snel werken.
  20. Het beslag bolt nu enige tijd wat op.
  21. Leg twee eetlepels vulling in het midden van het pannenkoekje, bestrijk de vulling met wat ei, (gebruik boterkwastje).
  22. Leg nu de 1ste lange kant over de vulling, bestrijk dit opnieuw met ei en leg de beide korte kanten erover, bestrijk weer met ei en leg de laatste kant erover.
  23. Druk alles met een soepele spatel nog eens goed aan en bak de snack goudbruin aan weerskanten.
  24. Serveren met atjar.
  25. De snacks maken.
25
25
25

Variaties op Martabak

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Martabak
VariatieAantalGang
Martabaks1Hapjes
Martabak Isi Daging (gebakken pakketjes met gehaktvulling)1Bijgerechten
Martabak Manis Dua (dubbelgeklapte koek met pinda-kaas-vulling)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Martabak heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit was een succesrecept; heerlijk. Bedankt.
Jantje 3 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1298 kcal
64%5192 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Martabak