Martabak
- Herkomst Indonesie
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Garde
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Keukenpapier
- Wadjan
Bereidingswijze
- Begin met de vulling, als volgt:
- of sjalotten in halve ringen snijden (zo dun als je kunt) moet eruit zien als engelenhaar.
- wassen en ook zeer fijn snijden (alleen de witte kanten) 1 rode in fijne ringetjes snijden 2 klutsen Doe 2 a 3 eetlepels in de wadjan/wok en fruit hierin de gesneden , prei en .
- Als de groenten slap en glazig eruit ziet schuif dan de groenten naar de zijkant van de wadjan.
- Dep met keukenpapier de eventuele vrijgekomen groentensappen uit de wadjan.
- Zet het vuur laag doe in het midden van de pan het gehakt en rul het.
- Voeg toe 1 mespunt , 1 mespunt , 1 mespunt en een mespunt cardamom.
- Vervolgens roer je de groenten die aan de zijkant van de pan ligt er doorheen.
- Nu de rest van de kruiden erdoorheen flink wat 1 maggiblokje en 1 afgestreken theelepel (dit is voor de kleur) Schuif de massa opnieuw naar de zijkant van de wadjan.
- Giet in het midden 1 eetlepel en zet het vuur hoog.
- Doe er de 2 geklutste in en laat het langzaam stollen onder voortdurend roeren.
- Ei moet helemaal droog zijn voor dat je de massa erbij roert.
- Vuur uit en nu een deegbeslag maken.
- Het beslag:
- Doe water in een kom, voeg de toe, het en 2 doorelkaar mengen en de er deel voor deel bij doen.
- Flink kloppen met de garde zodat je geen klontjes krijgt.
- Beslag moet dunner zijn dan pannekoekenbeslag.
- De snack maken:
- Giet wat in een koekenpan en laat er wat beslag invloeien. (niet te veel, pannenkoekje moeten dun zijn) Vuur vrij hoog houden en snel werken.
- Het beslag bolt nu enige tijd wat op.
- Leg twee eetlepels vulling in het midden van het pannenkoekje, bestrijk de vulling met wat ei, (gebruik boterkwastje).
- Leg nu de 1ste lange kant over de vulling, bestrijk dit opnieuw met ei en leg de beide korte kanten erover, bestrijk weer met ei en leg de laatste kant erover.
- Druk alles met een soepele spatel nog eens goed aan en bak de snack goudbruin aan weerskanten.
- Serveren met atjar.
- De snacks maken.
Variaties op Martabak
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Martabaks | 1 | Hapjes |
Martabak Isi Daging (gebakken pakketjes met gehaktvulling) | 1 | Bijgerechten |
Martabak Manis Dua (dubbelgeklapte koek met pinda-kaas-vulling) | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Martabak heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1298 kcal | 64% | 5192 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |