Pasteitje met kippenragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Breng de kip, bouillontablet en een liter water aan de kook.
  2. Snijd de in plakjes en bak even zachtjes tot ze een beetje zacht zijn.
  3. Haal de kip als hij gaar gekookt is na 15/20 minuten.
  4. Haal uit de bouillon en snijd in kleine stukjes.
  5. Zeef de bouillon en meet boven een maatbeker 4 deciliter af, de rest doe je terug in de pan.
  6. Smelt de boter en roer de erdoor en blijf roeren tot het een slappe bal wordt.
  7. Voeg de helft van de bouillon toe en blijf roeren tot er een saus ontstaat.
  8. Roer de rest van de bouillon erdoor en voeg de kleingesneden , , en prei toe.
  9. Breng op smaak met lekker veel gemalen zwarte en wat .
  10. Verwarm de oven op 200 graden C.
  11. en doe de pasteibakjes er een paar minuutjes in.
  12. Vul de pasteibakjes als ze uit de oven zijn met de ragout en strooi de rest van de erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Pasteitje met kippenragout heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik zie de laurierblaadjes ook niet terug in het recept.
Anita 8 september 2013
Wat gebeurt er met de ui die bij de ingredietnten staat? Is dat de prei die in het recept zelf is genoemd?
Mo 22 september 2012
Dit recept lijkt me heel lekker, ga het uitproberen.
Ingrid 21 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
209 kcal
10%836 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%12 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
11%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
7%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasteitje met kippenragout