Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Samusa  (somalische snack) recept
Samusa  (somalische snack) recept

Samusa (somalische snack)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het gehakt in de droge wadjan en rul dit. Voeg de maggiepoeder, ketoembar, kerrie hot, zout en zwarte peper aan toe. Laat het garen. (Zorg dat het gehakt niet te grof is). Doe in een vijzel de cardamompitten, knoflook, rozemarijn en anijszaad en stamp dit fijn. Snijd de uien, Spaanse pepers, selderij en dille in de keukenmachine fijn. Voeg dit bij het gehakt tot de uien glazig zien. Vuur uit. Schuif de massa naar de zijkanten van de wadjan zodat het vocht naar het midden van de pan kan vloeien. Dep het vocht met keukenpaper op. Eventueel nog wat bijkruiden. Maak het deeg als volgt: Doe de bloem, olie en zout in de kom. Neem warm water en voeg geleidelijk water toe totdat je een mooi zacht brooddeeg krijgt. Verdeel het deeg in bolletjes zo groot als een pingpongbal. Rol de bolletjes deeg uit tot een lapje met een diameter van ca. 10 cm. Pak een lapje deeg giet er een scheutje olie over, leg hierop een lapje deeg en giet er weer olie over, weer een lapje deeg. Je hebt nu een pakketje van drie lapjes deeg op elkaar. Rol dit pakketje deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot een diameter van 25 tot 30 cm. Snijd deze lap in vieren. Bak het pakketje lapjes in de droge koekepan. Het gaat als volgt: pakketje in de pan, kort bakken tot het net droog aanvoelt maar niet bruin laten worden het moet soepel blijven, omdraaien en het bovenste lapje er voorzichtig aftrekken zo doorgaan tot je drie dunne deeglapjes hebt. Eigelijk is het alleen even het opdrogen van het deeg. Doe de lapjes in een plastic zak die weer tussen een theedoek ligt om uitdrogen te voorkomen. Verwerk zo al het deeg. Het is een tijdrovend karweitje maar je moeite wordt beloond. Het vullen van de lapjes. Maak eerst plakmiddel, een papje van meel met water Neem een lapje uit de plastic zak. Leg de punt naar je toe en de ronde kant van je af. Pak het deeg van bovenaf en vouw het naar het midden toe, smeer in het midden over de hele lengte op het gevouwen deel wat bloempap, vouw nu de andere kant erover heen Het ziet er nu uit als een puntzakje, (zorg dat de punten goed dicht zijn ander loopt er bij het frituren olie in). Doe een eetlepel vulling in het zakje. De voorkanten een beetje over de vulling stoppen en vervolgens de achterflap over het met bloempap besmeerde zakje leggen. Het eindresultaat is een driekantig hapje. Daarna frituren tot ze goudbruin zien. Heerlijk met knoflooksaus Ze zijn ook in de vriezer te bewaren, zodat je altijd een snack in huis hebt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit samusa (somalische snack) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven