Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
IJsbombe (basisrecept) recept
IJsbombe (basisrecept) recept

IJsbombe (basisrecept)


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


(Ik ga even uit van ca 3 liter ijs in 3 smaken) Bekleed de schaal met huishoudfolie. Laat het ijs van 1 literbak zacht worden, maar niet vloeibaar. Schep dit in de schaal en druk het goed aan. (Ook tegen de wand!!!) Zet de schaal in de diepvries en laat het ijs bevriezen. Laat de volgende literbak ijs zacht worden, schep ook deze in de schaal en druk het ijs weer goed aan. Zet het geheel weer terug in de vriezer. Neem de laatste bak ijs en laat ook deze zacht worden. Schap ook dit ijs in de schaal en smeer het zo egaal mogelijk af. Vouw de folie voorzichtig over het ijs en zet de schaal terug in de vriezer tot gebruik. Serveren: Stort de IJsbombe op een mooi bord. Garnering: Slagroom doet het altijd goed natuurlijk, maar de overige garnering is naar keuze. Het mooiste is om de smaken ijs die je gebruik ook terug te laten komen als garnering. Dus bij perzik-ijs, plakjes perzik, chocolade ijs met chocolade- rasp of cacaofantasie, aardbeienijs met slagroom en aardbeien natuurlijk, enz.

Allergenen Informatie

Voor dit ijsbombe (basisrecept) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven